Historie, Franse sfeer en genieten van theater en kleinkunst.

 

Tim kliphuis Trio
Zaterdag 06 Juli 2019, 20:15
Contact info@lebrocope.nl

 

 

Award-winnende Nederlands violist Tim Kliphuis heeft  een gloednieuwe stijl gemaakt, die klassiek, Gipsy jazz en folk omarmt. 

 

Alom geprezen als een 'hedendaagse improviserende Paganini', heeft hij met zijn alomvattende benadering van muziek, publiek en een nieuwe  generatie van strijkers beinvloed. 

 

Na zijn doctoraal examen in klassieke viool aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde Kliphuis bij de Europese Sinti zigeuners. Hij  toerde met zigeuner gitaar legendes Fapy Lafertin, The Rosenberg Trio en Angelo Debarre. 

 

Een uitnodiging van het Richard Strauss Festival in Duitsland maakte een begin met  Kliphuis' crossover carrière. 

 

Hij speelde voor de Nederlandse koning in het Concertgebouw te Amsterdam, voor Celtic Glasgow, op het Festival van Django Reinhardt in Samois-sur-Seine en tourde door Amerika, Zuid-Afrika en Rusland. 

 

In 2015 maakte hij een cd  met het The Tim Kliphuis Trio (Nigel Clark, gitaar en Roy Percy, contrabas) waarbij de op Vivaldi's gebaseerde 'Reflecting" de seizoenen' werden opgenomen.  'Brandenburg', op basis van Bachsvioolconcert.

 

Tussen Trio tours en orkestrale projecten blijft het Tim Kliphuis Sextet met strijkers Janneke van Prooijen, Frank Brakkee en Charles Watt publiek trekken in heel Europa. Hij deelde het podium met Les Paul, Richard Galliano, Frankie Gavin en Martin Hayes, evenals het  Cape Town Philharmonic en Amsterdam Sinfonietta. 

 

Kliphuis is veel gevraagd muzikant op festivals, competities en conservatoria. Hij schreef het best verkochte boek "Gypsy Jazz viool" en geeft improvisatie aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn eigen zomercursus, Grappelli-Django kamp. 

 

Vanvond is hij voor de tweede keer in Theater Le Brocope, waar hij het publiek tijdens zijn eerste optreden moest beloven terug te komen en aan die belofte houdt hij zich. Kaarten te reserveren via info@lebrocope.nl. € 18,50 pp

 

 

 
 
 Locatie Le Brocope
Voorafgaand aan het concert kunt u deelnemen aan de table d'hôtes (bij mooi weer in de tuin) 3 gangen voor € 27,50