Historie, Franse sfeer en genieten van theater en kleinkunst.

 

Anton Goudsmit en Kim Hoorweg
Zaterdag 04 Mei 2019, 20:15
Contact info@lebrocope.nl

De Nederlandse jazzzangeres Kim Hoorweg (25) heeft New York als haar tweede thuis geadopteerd. Ze staat bekend om haar gevatte eigen nummers, haar heldere, warme en aangename klankkleur en charmante interpretaties van oude vergeten nummers.

Ze werkte samen met topmuzikanten als Trijntje Oosterhuis, Gino Vannelli, Candy Dulfer, Chance Howard (Prince) en Benjamin Herman. Toen ze nog maar veertien was, tekende ze bij het Amerikaanse platenlabel Verve. Ze was vaak op de Nederlandse televisie, twee keer op het North Sea Jazz Festival, werkte met het beroemde Metropole Orkest en werd genomineerd voor de meest prestigieuze Nederlandse Muziekprijs: de Edison.

Anton Goudsmit 

Anton Goudsmit (Haarlem24 april 1967) is een van de meest avontuurlijke jazz gitaristen van Nederland. Hij is bekend geworden als gitarist van New Cool Collective en The Ploctones.

Goudsmit studeerde in 1994 summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij treedt dan op in het kwartet van Eric Vloeimans. Ook maakte hij vanaf de oprichting in 1991 jarenlang deel uit van het New Cool Collective. In de loop der jaren heeft Anton Goudsmit in diverse groepen gespeeld en opgetreden met veel verschillende andere artiesten. Hij is actief in verschillende muziekstijlen. Een van de groepen waarin hij speelt en vrijwel alle muziek voor componeert is The Ploctones. Goudsmit is oprichter van dit kwartet met saxofonist Efraïm Trujillo, bassist Jeroen Vierdag en slagwerker Martijn Vink.

In 2010 werd Goudsmit de VPRO/Boy Edgar Prijs toegekend. De jury prees hem om zijn veelzijdigheid en het feit dat hij verschillende leeftijdsgroepen weet aan te spreken. In datzelfde jaar ontving hij het Duiveltje, de prijs voor beste Nederlandse popgitarist.

Locatie le brocope