Historie, Franse sfeer en genieten van theater en kleinkunst.

 

Evenement bewerken

Joep van Rijn Trio uitgesteld wegens verbouwing
Zaterdag 07 April 2018, 20:15
Contact info@lebrocope.nl

Trompettist Joep van Rhijn (1984) maakte in Nederland onder meer deel uit van The Jig, The Rotterdam Jazz Ska Foundation, World Music Band Artkiki en Speelman & Speelman. In 2012 vertrok de musicus naar Zuid-Korea en nu, vier jaar later, verschijnt zijn eerste album onder eigen naam met de Koreanen Yongjun Chon (contrabas) en Inseop Song (piano) aan zijn zijde.

 

Van Rhijn studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en volgde later nog lessen compositie en arrangeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn werk werd in 2009 geselecteerd voor het album ‘New Dutch’ van de West Coach Big Band waarin jonge getalenteerde componisten/arrangeurs schrijven voor een groot ensemble onder leiding van de Amerikaanse trompettist Kurt Weiss bij wie Van Rhijn eveneens les nam.

 

Op ‘Paper Planes’ laat Van Rhijn zich inspireren door de traditionele jazz. Zijn composities zijn lyrisch en sfeervol waarbij de begeleiding van contrabas en piano vooral in dienst staan van de naamgever van het trio. Van Rhijns zuivere toon is melodisch en ingetogen, fluweel maar bedeesd. Een prettig luisterboek dat nooit spannend wordt maar aangenaam deint, hier en daar opgeschud door een swing of pianistisch hoogstandje van Chon

Locatie Le Brocope
Entree € 13,50
Voorafgaand aan het concert kunt u deelnemen aan de table d'hotes
(3 gangen) voor 25 pp

reserveren via info@lebrocope.nl